terrazzo_inloopdouche

Terrazzo zwart/wit

terrazzo_zwart_grijs

Terrazzo zwart/grijs

granito_zwart_wit

Terrazzo zwart/wit

granito_badkamer

Terrazzo zwart/wit

terrazzo_gestort

Terrazzo grijs/geel

terrazzo

Terrazzo zwart/wit

Authentieke terrazzo vloeren.

 

Terrazzo wordt ook wel granito genoemd en is een van oorsprong Italiaans produkt. Terrazo/ granito is opgebouwd uit verschillende stukjes glas en of marmer/graniet steenjes gebonden met cement. Het mengsel wordt gestort en na een bepaalde droogtijd gepolijst. Na het polijsten krijgt men een prachtige vloer, aanrechtblad of wasbak. Terrazzo is in veel verschillende kleuren te mixen.

 

Terrazzo vloeren zijn tijdloos en passen zowel in een modern als een landelijk interieur. Ook is dit materiaal toepasbaar in vochtige ruimtes zoals badkamers. Vroeger werden dit soort vloeren ter plekke gestort en dit doen wij nog steeds. Niet iedere ondervloer geschikt is voor het storten van een terrazzo daarom hebben we tegenwoordig ook tegels van 40x40. Het voordeel van tegels tenopzichte van een gestorte vloer is dat het makkelijker te verwerken is.

 

De eigenschappen van terrazzo/ granito komen overeen met marmer, deze vloeren zijn kalkhouden en mogen niet met zuren worden behandeld. Verder zijn deze vloeren erg praktisch en vergen weinig onderhoud, het is raadzaam terrazzo tegen vuil en vlekken te impregneren.

 

Het storten van een terrazzovloer vereist vakmanschap, bij het storten van een terrazzo vloer, speelt de ondergrond een belangrijke rol voor de kwaliteit van het eindresultaat. Een cementdekvloer met een goede opbouw van zand, grind en cement is het allerbeste, dit bepaalt mede de sterkte van de vloer.

 

Deze vloeren kunnen beslist niet over bestaande oudere vloeren heen worden gestort, wel kunnen wij oude terrazzo vloeren voor u renoveren.